Retur/Reklamasjon

 

Det er angrerett på kjøp av kunst på nett!


Angrerett

Når du kjøper kunst på nett, så betyr det samtidig at du har akseptert og godkjent de betingelser som gjelder. Vi ber deg derfor lese gjennom de generelle vilkårene når du handler hos Ingunn Bakke. Du må være 18 år for å kunne handle i nettbutikken!

 

Utgangspunkt


Det er angrerett på kjøp av kunst på nett!


Kjøper kan gå fra avtalen uten å oppgi noen grunn innen 14 dager etter at Ingunn Bakke har oppfylt sin opplysningsplikt i henhold til det som står i angrerettloven, og etter at varen og angrerettskjema er mottatt. Eller etter 1 år dersom opplysninger om angreretten ikke er gitt.
Kjøper må gi melding til meg dersom angreretten benyttes. Fristen anses overholdt dersom meldingen er sendt innen fristens utløp. Det stilles ikke formkrav til meldingen, men denne bør av bevismessige årsaker være skriftlig. Dersom vilkårene for angrerett er oppfylt, er vi forpliktet til å tilbakeføre alle faktiske kostnader som er belastet forbruker. Returkostnader må imidlertid kjøper bære, med mindre vi har misligholdt avtalen eller at vi har levert en erstatningsvare, fordi den bestilte vare ikke var tilgjengelig. NB! Send aldri varer i retur i postoppkrav. Har du spørsmål kan du kontakte meg via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Forutsetningen er at varen leveres tilbake i samme stand og mengde. Benytt fortrinnsvis original emballasje, da kjøper har risikoen for skader under transport som skyldes mangelfull emballasje. Ved retur av varer på grunn av feilsendinger, eller retur etter angrefristloven, bør du benytte deg av henholdsvis returskjemaet som ligger ved pakken når du mottar den. Dette for å sikre at returen og eventuell tilbakebetaling går så raskt som mulig. Har du spørsmål kan du kontakte meg. Retur må skje innen 14 dager fra du mottok varen.

 

Reklamasjon

Dersom mottatt vare har feil eller mangler, har du som kjøper en rekke virkemidler. Det kan være å holde kjøpesummen tilbake, kreve retting og omlevering, prisavslag, heving av kjøpet eller erstatning. (Jfr. etter kjøpsloven, jf. kjl. §§30 flg).

Dette forutsetter imidlertid at kjøper reagerer innen gitt frister. I forbrukerkjøp er reklamasjonsfristen som utgangspunkt to år etter at kjøper mottok varen. Det må gis melding til selger innen rimelig tid etter at kjøper oppdaget eller burde oppdaget mangelen. Det stilles ingen formkrav ved reklamasjon, men av bevismessige grunner bør meldingen gis skriftlig. Det bør fremgå av meldingen hvilke krav kjøper ønsker å gjøre gjeldende. Ved reklamasjoner skal tjenesteyter bære alle kostnader forbundet med kjøpet, herunder utgiftene til tilbaketransport.

 

Har du ytterligere spørsmål om reklamasjoner kan du kontakte meg via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Ingunn Bakke tar forbehold om driftsstans forårsaket av forhold utenfor min kontroll, herunder tekniske problemer, inkludert, men ikke begrenset til, strømbrudd, overbelastning og sabotasje.

 

Retur/åpent kjøp


Du har et åpent kjøp med full returrett innen 14 dager. Du får pengene igjen dersom du ikke ønsker å bytte varen i en ny. Ved bruk av angrerettloven er det kundens ansvar å dekke returporto. Har du andre spørsmål angående angrefrist/retur av varer kan du kontakte meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Jeg gjør oppmerksom på at du ikke kan returnere varer med en kjøpesum på under kr. 300,-.

 

Jeg vil behandle din retur så fort vi kan, men gjør oppmerksom på at returer kan ta opp til tre uker å behandle.